Курс за диагностика и контрол на заземителни уредби | Записвания до 15 Април

earthing system measurements- заземяване

От години “Парадайс Електрик Груп” провежда различни курсове, семинари и обучения, насочени към развитието и подпомагането на индустрията, специалистите и сектора в България. Ние предлагаме необходимите знания и опит за постигане на ефикасна, сигурна и надеждна електрическа система и инфраструктура в страната.

Благодарим на всички наши курсисти и партньори, с които реализирахме множество семинари и обучения през годините.

Предстоящи професионални курсове и обучения за 2020 година:

 1. Диагностика и контрол на заземителни уредби |  Записвания до 31 Март  |  повече детайли в този бюлетин  
 2. |   Проектиране и изграждане на заземителни уредби за ел. системи CH и BH  |  очаквайте подробности
 3. | Мълниезащита на електроразпределителните мрежи CH  |  очаквайте подробности

ТЕМИ, ВКЛЮЧЕНИ В КУРСА:

 1. Основни положения
 2. Необходимост от контрол и проверка на заземителни уредби.
 3. Измерване на специфичното съпротивление на почвата.

3.1. Подробно разглеждане на методите за измерване на специфичното съпротивление на почвата.

3.2. Тълкуване на получени резултати при измервания на специфичното съпротивление на почва. Анализ на многослойни терени. Определяне на структурата на изследваната почва с използване на софтуера TесAT Plus 6. 

3.3  Електрическа томография.

 1.   Начин на работа на заземителни тестери, използвани за измерване на земното съпротивление на заземителите.
 2.   Мерки за безопасност при измерване на земното съпротивление на заземителите.
 3.   Методи за проверка на земното съпротивление на заземителите.

       6.1. Метод на пада на потенциала

       6.2. Метод на 62%

       6.3. Метод на триъгълника 

       6.4. Избирателен метод

       6.5. Метод за прeсичане на кривите

       6.6. Индуктивен метод

       6.7. Биполярен метод

       6.8. Метод на наклона на Таг (Tagg)

 1. Динамичното поведение (импеданса на импулса) на заземителите, подложени на тока на мълнията. Използване на високочестотни заземителни тестери. 
 2. Критерии за измерване на земното съпротивление на заземителите в градски условия
 3. Обобщение на методите за измерване на земното съпротивление на заземителите

За кого е курсът за диагностика и контрол на заземителните уредби?

Съдържанието на курса е ориентирано към акредитирани органи за контрол от вида С, надзорни фирми, фирми изграждащи електроинсталации ниско, средно и високо напрежение, електропроектанти  и др. 

Какво представлява курсът?

В курса ще бъдат представени някои от най-често прилаганите методи за измерване на специфичното съпротивление на почвата и на земното съпротивление, които позволяват проектирането, диагностицирането и сертифицирането на заземителните системи, както и тяхната поддръжка.

При подготовката му бяха разгледани и взето предвид различни източници, сред които са: международни стандарти, разработки, статии и публикации по темата, ръководства за употреба на заземителни тестери на различни производители, както и личният опит на лектора. 

 

Продължителност на курса: 8 часа

Брой участници: до 30 души

Цена: 350 лв (без ДДС) за участник

Дата и място на провеждане: гр. Пловдив. Детайли за провеждане на курса ще бъдат изпратени на всички участници след 15 Март 2020г.

За записвания и въпроси можете да се свържете с нас на:

office@paradise-electric.eu

+ (359) 32 588 916

ЛЕКТОРИ

Директор на “Парадайс Електрик Груп”


Ернесто Нориега Стефанов е електроинженер с 20 години професионален опит (в над 10 държави), в областта на мълниезащита, заземяване, защита от пренапрежения, електрически системи средно и ниско напрежение, катодна защита, електромагнитна съвместимост и качество на енергия.


Инженер Ернесто Нориега Стефанов е роден в слънчева Хавана, Куба, в семейството на българка и кубинец.


През последните 10 години е обучил над 500 електропроектанти в България.


Инж. Ернесто Стефанов консултира и ръководи значими проекти за мълниезащита и заземяване в България и чужбина.


Автор е на първата книга за мълниезащита в България „Мълниезащита на фотоволтаични, вятърни и хибридни централи“, издадена през 2013-та година.


След завършване на средното си образование, Ернесто Стефанов продължава обучението си в кубинския университет „Марта Абреу“ в гр. Санта Клара, където придобива бакалавърска и магистърска степен. След дипломирането си от престижния университет, няколко години работи като специалист в Националната Електрическа Компания в Куба.


През 2008 година създава българската фирма “Парадайс Електрик Консулт” ЕООД, сега “Парадайс Електрик Груп” ЕООД, на която е управител и до днес. Инженер Стефанов е експерт в областта на мълниезащитните системи, заземяването, електрохимичната защита от корозия и електромагнитната съвместимост и качеството на енергията.


Като експерт в областта си, оценен с уважението и доверието на своите колеги и партньори, той представя свои научни разработки на редица технически конгреси в страни като Куба, Бразилия, Полша, Аржентина, Колумбия, Венецуела, България и Испания.


Участва като лектор в специализирани курсове в България и по света, а през 2011 година представя България на първия симпозиум на Асоциацията по мълниезащита (International Lightning Protection Association 1st Symposium), във Валенсия, Испания. В България влиза в екипа от експерти и специалисти, подготвили  Наредба 4/ 22.12.2010 г. за мълниезащита на сгради, външни съоръжения и открити пространства.

Mагистър по геология и геофизика от Университета в Барселона, Испания.

Хуан е бивш технически директор на компанията „Estudios de Ingeniería Geofísica EIG S.A. де C.V. ” Член на Българското геофизично дружество и Балканското геофизично дружество. Участва в повече от сто проекта за геофизика, прилагани в строителството, в различни страни като Мексико, Венецуела, Еквадор и България.

Развийте своята кариера в електротехниката с “Парадайс Електрик Груп”! Присъединете се към нашите курсове и обучения, и ще получите необходимите знания и опит за постигане на ефикасна, сигурна и надеждна електрическа система и инфраструктура в страната. Възползвайте се от нашите професионални курсове и обучения за 2020 г. за диагностика и контрол на заземителни уредби. Разберете всички основни положения, методи и критерии за измерване на земното съпротивление на заземителите и още много полезни теми. Свържете се с екипа ни и запазете място в курсовете ни.


 

Електроинженер с 20 години стаж в областа на мълниезащита, заземяване, защита от пренапрежения, електрически системи средно и ниско напрежение, катодна защита, електромагнитна съвместимост и качество на енергия. Автор е на първата книга за мълниезащитата в България “Мълниезащита на фотоволтаични, вятърни и хибридни централи ”, издадена през 2013 г. В България се присъедини към екипа от експерти и специалисти, които подготвиха Наредба 4 / 22.12.2010г мълниезащита на сгради, външно оборудване и открити пространства.