Мълниезащита на „Русе Кемикълс“ АД

RUSE CHEMICALS AD - мълниезащита

Ние, от екипа на “Парадайс Електрик Груп”, се радваме да обявим, че едно от най-големите предприятия в България, “Оргахим” АД – производител на бои и лакове, е препоръчало нашата компания на своя партньор “Русе Кемикълс“ АД – производител на фталови и малеинови анхидриди. Компанията ни бе избрана да проектира, достави и изгради мълниезащитна и заземителна уредба на част от техните съоръжения. За да гарантираме максимална защита, използвахме мълниеприемник IONIFLASH MACH NG 60 TF от France Paratonnerres – производител, който е известен с високото качество на продуктите си.

Нашето решение предлага много повече от стандартните мълниезащитни инсталации, което го прави уникален на пазара. Мълниеприемникът IONIFLASH MACH NG 60 TF е разработен да позволява постоянен контрол по време на експлоатацията и да осигури реална проверка на състоянието му. Създаден е така, че да гарантира максимална защита на обектите на клиентите ни.

Ние винаги се стремим да предложим най-доброто на нашите клиенти и този проект не е изключение. Монтирахме мълниеприемникът върху ЖР-стълб с височина 25 метра, което ще даде възможност на възложителя “Русе Кемикълс”АД да проверява и контролира физическото състояние на мълниезащитната инсталация във всеки момент.

През 2013 година изградихме мълниезащитна и заземителна уредба на цеха за смоли, който се запали в русенския завод Оргахим, а също така изградихме мълниезащитна уредба и на други сгради, част от завода. Сред тези сгради бяха Цех “Лаков”, “Склад опаковки”, Склад “Готова продукция”, Склад “Готова продукция 2”, Склад “Суровини”, офиси и др. Всички тези обекти бяха защитени с няколко мълниеприемници Ingesco PDC-Air 60, произведени от испанската фирма Dena Desarrollos – световен лидер в производството на технологии за мълниезащита.

Всяка сграда, независимо дали е жилищна, офисна или обществена, има нужда от защита от мълниеносни разряди. Това е особено важно в България, където мълниите са често срещано явление.

За нас е приоритет да осигурим висококачествено обслужване и да предложим най-доброто за нуждите на всеки клиент. Това е причината, поради която нашата компания има много доволни клиенти и многобройни успешно изпълнени проекти.

Ако и вие имате нужда от мълниезащита, не се колебайте да се свържете с нас. Ние сме готови да ви помогнем да защитите вашия имот и да ви предложим индивидуално решение, отговарящо на вашите нужди и изисквания.

https://www.youtube.com/watch?v=bdvrTTcBVpM
https://www.youtube.com/watch?v=VPDodHYnlQg

 

Електроинженер с 20 години стаж в областа на мълниезащита, заземяване, защита от пренапрежения, електрически системи средно и ниско напрежение, катодна защита, електромагнитна съвместимост и качество на енергия. Автор е на първата книга за мълниезащитата в България “Мълниезащита на фотоволтаични, вятърни и хибридни централи ”, издадена през 2013 г. В България се присъедини към екипа от експерти и специалисти, които подготвиха Наредба 4 / 22.12.2010г мълниезащита на сгради, външно оборудване и открити пространства.