Външната мълниезащита на административните сгради на Неохим АД-Димитровград

Ние, от “Парадайс Електрик Груп”, сме горди да споделим нашата последна успешна мисия – осигуряването на външна мълниезащита на три административни сгради в региона на „Неохим“ АД. Тези сгради включват Заводоуправление, КБС и Главен портал.

За да защитим тези сгради от мълниеносни удари, ние инсталирахме два мълниеприемника INGESCO PDC-60 от испанската фирма DENA DESARROLLOS. Тези мълниеприемници са свързани към съществуващата мълниезащитна мрежа, която е изградена върху покрива на сградите. Това ще предпази цялата сграда от удари на мълнии, които могат да причинят сериозни щети на електрическите системи.

За да можем да следим и контролираме попаденията на мълнии върху мълниеприемниците INGESCO PDC-60, инсталирахме два брояча на мълнии IONICOUNT. Тези броячи ще ни позволят да анализираме количеството на мълнии, които попадат върху сградите и да вземем необходимите мерки за предпазване на сградите от щети.

Ние, от “Парадайс Електрик”, сме ангажирани да осигурим най-добрите и иновативни решения за нашите клиенти. Следващата стъпка в нашата мисия е да инсталираме система за защита от атмосферни и комутационни пренапрежения, която ще предпази таблата и инсталираното електронно оборудване в сградите. Това ще допринесе за по-голяма сигурност и надеждност на електрическите системи в сградите на „Неохим“ АД.

Благодарим на всички наши настоящи и бъдещи клиенти за доверието!

Монтажът на външната мълниезащита на тези административни сгради е само една от многото ни успешно реализирани проекти, като при всеки един се спазват най-високите стандарти за качество и сигурност.

Компанията ни е специализирана в предоставянето на решения за електротехническа защита и сигурност. Екипът ни се отличава с голям опит в областта на мълниезащитата и висока квалификация на специалистите. Ако и вие имате нужда от нашите услуги или консултация, не се колебайте да се свържете с нас.

Електроинженер с 20 години стаж в областа на мълниезащита, заземяване, защита от пренапрежения, електрически системи средно и ниско напрежение, катодна защита, електромагнитна съвместимост и качество на енергия. Автор е на първата книга за мълниезащитата в България “Мълниезащита на фотоволтаични, вятърни и хибридни централи ”, издадена през 2013 г. В България се присъедини към екипа от експерти и специалисти, които подготвиха Наредба 4 / 22.12.2010г мълниезащита на сгради, външно оборудване и открити пространства.