За нас

Електроинженер Ернесто Нориега Стефанов
Електроинженер Ернесто Нориега Стефанов

Управителят на Парадайс Електрик Консулт инженер Ернесто Нориега Стефанов е роден в слънчева Хавана, Куба в семейството на българка и кубинец.

След завършване на средното си образование, Ернесто Стефанов продължава обучението си в кубинския университет „Марта Абреу“ в гр. Санта Клара, откъдето има бакалавърска и магистърска степен.

След дипломирането си от престижния университет, няколко години работи като специалист в Националната Електрическа Компания в Куба.

През 2008 година създава българската фирма Парадайс Електрик Консулт ЕООД, на която е управител и до днес.

Инженер Стефанов е експерт в областта на мълниезащитните системи, заземяването, електрохимичната защита от корозия и електромагнитната съвместимост и качеството на енергията.

Като специалист в областта си, ползващ с уважението и доверието на своите колеги и партньори, той представя свои научни разработки на редица технически конгреси в страни като Куба, Бразилия, Полша, Аржентина, Колумбия, Венецуела, България и Испания.

Участва като лектор в специализирани курсове в България и по света, а през 2011г. представя България на първия симпозиум на Асоциацията по мълниезащита (International Lightning Protection Association 1st Symposium), във Валенсия, Испания.

През 2011-2012 година като управител на Парадайс Електрик Консулт, инж. Ернесто Стефанов консултира и ръководи значими проекти за мълниезащита и заземяване в Перу за компании като Минно-обогатителния комплекс Волкан, телекомуникационният оператор Мовистар и др.

Автор е на първата книга за мълниезащита в БългарияМълниезащита на фотоволтаични, вятърни и хибридни централи“ издадена през 2013 година.

В България влиза в екипа от експерти и специалисти, подготвили Наредба 4/ 22.12.2010 г. за мълниезащита на сгради, външни съоръжения и открити пространства.

 

 

 

Save

Save

Save

Save

Save