Как да се предпазим от мълния (видео)

Знаете ли, че заради регионалното затопляне България попада сред страните със засилени тенденции с гръмотевични бури. Активният сезон на бурите у нас е между месеците април и октомври, когато хората прекарват повече време на открито сред природата. Точно затова е добре да бъдем подготвени и да знаем как да постъпим, ако попаднем на такива условия и сме далеч от жилищни сгради. 

В това видео управителят на фирма “Парадайс Електрик” дава практически съвети как да се предпазим от мълния по време на гръмотевична буря. 

“Парадайс Електрик Груп” предлага оборудване и услуги за мълниезащита. Това включва проектиране, монтаж, тестване и поддръжка на мълниезащитни системи за различни видове обекти – жилищни, промишлени, комерсиални и други. Ако имате нужда от осигуряване на ефективна защита от мълнии, свържете се с нашия екип, който ще изготви индивидуален проект за вашите нужди.

Електроинженер с 20 години стаж в областа на мълниезащита, заземяване, защита от пренапрежения, електрически системи средно и ниско напрежение, катодна защита, електромагнитна съвместимост и качество на енергия. Автор е на първата книга за мълниезащитата в България “Мълниезащита на фотоволтаични, вятърни и хибридни централи ”, издадена през 2013 г. В България се присъедини към екипа от експерти и специалисти, които подготвиха Наредба 4 / 22.12.2010г мълниезащита на сгради, външно оборудване и открити пространства.