Как да се предпазим от електромагнитното поле у дома?

EMF protection-електромагнитна радиация

Според международни проучвания, електромагнитната радиация в домовете ни може да има влияние върху човешкото тяло. Изследвания показват, че за да се възстановим от ежедневната изложеност на радиация, трябва да спим в среда с гранична стойност на радиочестотното електромагнитно поле под 0.1 µW/m2.

В много от нашите домове, обаче, стойностите на радио-честотното електромагнитно поле са значително по-високи от тази гранична стойност. Въпреки че организмът ни може да издържи на високи нива на тази радиация, е важно да вземем предпазни мерки и да намалим въздействието й, особено когато спим. Затова, е важно да се запитаме как можем да се защитим и намалим излагането си на тази радиация.

Как можем да се предпазим от електромагнитните полета у дома?

Защита с екраниращи защитни бои

Една от възможностите за защита е използването на специални екраниращи защитни бои. Например, 5G екраниращата боя на Turtal предлага високоефективна защита срещу електромагнитната радиация от мобилни телефони, мобилни интернет, 5G, WLAN, DECT, GSM, LTE и други източници на радиочестотно излъчване. Тази боя се основава на чиста акрилатна, графитна и графенова технология, което я прави високоефективна и надеждна.

Силата на защитната боя се проявява особено в екранирането на все по-често използваните високочестотни честоти, като 5G. Тя предлага защита до 40 GHz и има независимо експертно мнение, което потвърждава нейната ефективност при екранирането на радиочестотната радиация.

Ние предлагаме боята под формата на прах, така че да е до голяма степен устойчива

на замръзване и да може да се съхранява в продължение на няколко години, без да губи свойствата си. Лесна за нанасяне, високоефективна екранираща боя. Необходимо е само да

смесите с 1,5 литра вода за 10 минути с бъркалка и бормашина (безжична отвертка) според инструкциите. Добивът на боята върху гладки и грундирани повърхности е 5.0m² на литър (за един

боядисан слой) и 2.5m² на литър (за два боядисани слоя). Спестява се време поради краткото време на изсъхване и след няколко часа (чрез сушене) може да се боядисва с повечето налични в търговската мрежа бои за стени без проблеми (вижте приложените инструкции за обработка).

Ефективност на екраниране / 500 MHz до 40 GHz

Ефективността на екранирането се измерва с независимо експертно мнение.

Стойностите на защитното затихване (1-слой, 2-слой), измерени от независим експерт, могат да бъдат намерени в свързаното експертно мнение.

Препоръчваме (в зависимост от излагането на радиация място) винаги да се предпазвате с поне два слоя боя.

Това е защитна боя с много слаба миризма, която не съдържа химически разтворители.

Всички стойности на затихване при екраниране се отнасят за честоти от 500 MHz до 40 GHz и са измерени с експертно мнение от професор Паули в Мюнхен.

Място на измерване: на измервателния стенд на Университета на германските въоръжени сили в Мюнхен.

Силни екраниращи характеристики при 5G

Благодарение на много години интензивна изследователска работа и иновативни разработки на продукти, нашата 5G екранираща боя PLV 2.5 (прах) има ефективност на екраниране в много широк честотен диапазон (от нискочестотно до високочестотно излъчване).

Силата на защитната ни боя се състои главно в екранирането на предстоящото все по-често използване на много високи честоти, както при 5G. От пускането на продукта през 2019 г. това

включва двата 5G честотни спектъра FR1 (600 MHz до 6 GHz) и FR2 (24GHz до 40 GHz).

Защитни характеристики до 40 GHz

Имаме независимо подготвено, външно експертно мнение от дългогодишен известен експерт за високочестотни радарни и микровълнови технологии (проф. Паули, бивш университет на

германските федерални въоръжени сили). От това независимо експертно мнение можете да видите стойностите на екраниране от 500 MHz до 40 GHz.

Технически данни

Поведение при пожар: Този продукт е огнеупорен. Допълнителни подробности могат да бъдат намерени в приложения приложен лист за безопасност.

Приложение: Таван, вътрешна стена

Съдържание: Един пакет PLV 2.5 (прах) с добавяне на 1,5 литра вода дава 2,50 литра предпазна боя, готова за разнасяне (за самостоятелно смесване).

Обем на опаковката: 2,5 литра на брой (единица)

Размери на опаковката: 34,0 см (височина) х 25,0 (ширина) х 10,0 см (дебелина)

тегло на пълнене: 1,100 г

Субстрат: Отлична адхезия към почти всички основи като стара боя, гипсокартон, тапети, мазилка,

бетон, полистирол, дърво (не боядисани) и др.

Допълнителни подробности могат да бъдат намерени в информационния лист за обработка.

Може да се боядисва: За предпочитане е екраниращата боя да бъде покрита с дисперсионна боя за вътрешна употреба. Не използвайте тапет ЗА ЗАЩИТА на екраниращата боя, тъй като лепилото може да я разреди и да намали защитата й, а прилепването на тапета към екраниращата боя не се препоръчва или гарантира от нас. Във всеки случай избягвайте всички бои на основата на глина. За естествени или биологични силикатни емулсионни бои, варовикови и казеинови бои препоръчваме винаги да провеждате тест преди употреба, тъй като не всички бои се придържат към графитите / графена по един и същи начин! Не препоръчваме чисти минерални бои (глина, чист силикат).

Връзка: Трябва да бъде заземен! Препоръчваме използването на заземяващ комплект и заземител за вътрешна употреба, които можете да намерите в нашия магазин под аксесоарите за заземяване.

Важни забележки: Важни забележки: Електрическата инсталация (ел. табло) трябва да има най- малко две дефектнотокови защити (RCD) (често обикновено 300 mA и един за банята и 30 mAмокри помещения). За да се поемат изключително нискочестотните електрически полета, земното съпротивление в идеалния случай трябва да бъде под 10 Ома.

Цвят: антрацит-черен

Тип поле: LF (изключително нискочестотни редуващи се електрически полета), HF (високочестотни електромагнитни полета)

Състав: чисто акрилно свързващо вещество, графит, графен

Съдържание на VОС: 0,2 g / l (граничната стойност на ЕС за категория A/a е 30 g / l от 2010 г.)

Якост на опъване: 2,2 N / mm² с добавяне на 1,5 литра вода за PLV 2,5 (прах).

След като смесите праха с вода, препоръчваме да нанесете боята в рамките на приблизително 6 седмици.

Срок на годност: под формата на прах, няколко години

Този прах за предпазваща боя е до голяма степен устойчив на замръзване при транспортиране на опаковки през зимата.

Важно: Винаги смесвайте пълна торбичка с PLV 2.5 (никога не използвайте само част от опаковката), тъй като по-тежките частици падат на дъното по време на транспортиране.

Винаги разбърквайте отново преди всяка употреба. Също така разбъркайте отново в продължение на 5 минути преди да нанесете втория слой, тъй като частиците могат да се утаят в кофата по

време на изсъхването на първия слой! Моля, спазвайте инструкциите за безопасност и обработка, приложени към продукта!

Конкретни препоръки за продукти можете да намерите в нашите информационни листове.

Предимства: Високоефективно и надеждно екраниране за 5G защита

Голямо предимство е, че боята се продава под формата на прах. Поради това той може да се съхранява без проблеми и не е необходимо да се използва в рамките на 6 до 12 месеца.

Това означава значително намаляване на теглото при превоз на стоките.

Можете да покриете съклата на прозорците ви със защитни фолиа

Екраниращият филм за прозорци RDF62 представлява ефективен метод за защита от електромагнитно излъчване. Този филм е с ширина от 152 см и се предлага в дължина от 1 метър. Той е изработен с покритие от благороден метал и може да бъде самозалепващ (опция), което го прави лесен за прилагане върху прозорци и стъклени повърхности.

Този екраниращ филм е специално проектиран за вътрешно приложение и е ефективен при високочестотно излъчване (HF). Той е особено полезен, когато нивото на радиация е ниско.

Екраниращият филм RDF62 е подходящ за места, където желаете да намалите проникването на електромагнитна радиация през прозорците, без да жертвате прозрачността или абсорбцията на топлина. Той може да предложи допълнителна защита и спокойствие във вашата среда, особено ако се намирате в близост до източници на високочестотна радиация.

Описание:

Екранно затихване: Стойностите на затихване се прилагат до 1

Ghz. Отговаря на изисквания на ASTM D4935-10 / IEEE Std 299-

2006 / IEEEE Std 1128-1998 / ASTM A698 / A698M-07.

Заземяване: Не е електропроводим. Без екраниране на електрически

полета (LF).

Приложение: Прозорец

Тип поле: HF (висока честота)

Екология: Нормална

Технически данни:

Ширина: 152 см.

Дължина: Линеен метър.

Затихване 19 dB до 1 GHz

Пропускане на светлина: 62%

Цвят на дневната светлина: Ярко сив.

Приложение на закрито, предимно върху стъклени повърхности, но също така и върху врати и други равни повърхности.

Монтаж: Активира се с вода, прилепва се с натиск към гърба; използва се монтажен разтвор.

Дебелина на материала: 37,5 μm.

Само за вътрешно приложение върху стъклени повърхности,които не поглъщат топлина!

Предистория: Стъклото, поглъщащо топлината, вече се метализира. Когато слънчевата радиация проникне в метализацията и впоследствие удари фолиото на прозореца, може да се появят многоотражатели.

Стъклото на прозореца ненужно чрез разширяване причинява течове или дори пукнатини в уплътнителите на бордюра.

Проверете предварително вида на стъклото!

Защитете себе си и своето семейство от вредните ефекти на електромагнитното поле (ЕМП) с нашата помощ! Ние сме тук, за да ви осигурим сигурна и здравословна среда, свободна от вредното въздействие на електромагнитната радиация, така че не се колебайте да се свържете с нас

Нашите специалисти ще ви помогнат да изберете най-подходящите продукти, които да отговарят на вашите нужди и да предоставят ефективна защита срещу електромагнитното излъчване.

Електроинженер с 20 години стаж в областа на мълниезащита, заземяване, защита от пренапрежения, електрически системи средно и ниско напрежение, катодна защита, електромагнитна съвместимост и качество на енергия. Автор е на първата книга за мълниезащитата в България “Мълниезащита на фотоволтаични, вятърни и хибридни централи ”, издадена през 2013 г. В България се присъедини към екипа от експерти и специалисти, които подготвиха Наредба 4 / 22.12.2010г мълниезащита на сгради, външно оборудване и открити пространства.