Мълниезащитна инсталация на новата зоологическата градина в Пловдив

Новата зоологическа градина в Пловдив, която се изгражда, обещава да бъде един от най-големите и най-модерните зоопаркове в България. Очаква се тя да бъде по-голяма от старата зоологическа градина, която е затворена от няколко години, и да предлага по-модерни условия за живот и развитие на животните. 

Общата площ на обекта е 40 дка, което го прави четири пъти по-голям от старата градина. Освен това, на мястото ще има заведения, детски кът и други атракции, които ще предоставят допълнително удобство и забавление на посетителите.

Този мащабен и амбициозен проект представлява голямо предизвикателство за всички фирми, участващи в проектирането и изграждането му. Сред тях е и фирмата Парадайс Електрик, която съвместно с проектантската фирма ЕЛПРОЕКТ – ВП ЕООД и електромонтажната фирма ЕМАС ООД – ПЛОВДИВ, бяха избрани да осигурят мълниезащитната инсталация на новата зоологическа градина.

Парадайс Електрик е специализирана компания в монтажа на мълниезащитни инсталации и е известна със своите висококачествени услуги и експертно мнение. 

Три мълниеприемници с изпреварващо действие Ingesco PDC-E (60) от испанската фирма DENA DESARROLLOS бяха монтирани върху високи стълбове, за да защитят обекта от негативните последици на атмосферните бури. Фирмата Парадайс Електрик взе ключово участие в проектирането и доставянето на мълниеприемниците.

Системата за мълниезащита е от особено значение за зоологическите градини, където често може животните да са изложени на открито. Инсталираната мълниезащита ще осигури максимална безопасност и ще защити животните и посетителите на градината, като в същото време ще допринесе за успеха на проекта.

Aко вие планирате да изградите свой проект и желаете той да е защитен от мълнии, свържете се с нашия експертен екип. Ние ще изготвим схема за мълниезащита и ще се погрижим за сигурността на инвестицията ви. 

Електроинженер с 20 години стаж в областа на мълниезащита, заземяване, защита от пренапрежения, електрически системи средно и ниско напрежение, катодна защита, електромагнитна съвместимост и качество на енергия. Автор е на първата книга за мълниезащитата в България “Мълниезащита на фотоволтаични, вятърни и хибридни централи ”, издадена през 2013 г. В България се присъедини към екипа от експерти и специалисти, които подготвиха Наредба 4 / 22.12.2010г мълниезащита на сгради, външно оборудване и открити пространства.