Какви са основните причини за смърт при удар от мълния?

lightning

Ако се занимавате с активности на открито, вероятно сте се чувствали загрижени относно опасността от удар от мълния. Това е напълно разбираемо, тъй като мълниите могат да бъдат много опасни и дори да доведат до смърт. Но какво причинява тези смъртни случаи? В тази статия ще разгледаме основните причини за смърт при удар от мълния.

Какви са основните причини за смърт при удар от мълния?

Обикновено 20% от хората, които са поразени от от мълния, умират.

Този процент е свързан с най-важната причина за смъртността във формулировката, която е кардиореспираторен арест. Това може да бъде първично или вторично, в зависимост от това дали събитието засяга пряко сърцето или мускулатурата на гръдната клетка и диафрагмата. 

Ако при удара костният мозък е засегнат, настъпва парализа на дихателния център. Това води до спиране на дишането и след това на сърдечната дейност.

Това са основните причини за смърт при хората, но може да възникнат и други сериозни наранявания. 

Гръмотевичните бури са природно явление, което може да предизвика сериозни щети на сгради и имущества, както и да застраши живота на хората. Затова е от голямо значение всяка сграда да има качествена мълниезащита.

Ние, от „Парадайс Електрик Груп“, предоставяме професионална мълниезащита, заземяване, защита от пренапрежения и катодна защита, за да защитим живота и имуществото на хората. С нашите услуги можете да бъдете сигурни, че вашата сграда е максимално защитена от вредното въздействие на мълниите. Ако имате нужда от професионална помощ, не се колебайте да се свържете с нас – ние ще отговорим на всички ваши въпроси относно защитата от мълнии.

 

Електроинженер с 20 години стаж в областа на мълниезащита, заземяване, защита от пренапрежения, електрически системи средно и ниско напрежение, катодна защита, електромагнитна съвместимост и качество на енергия. Автор е на първата книга за мълниезащитата в България “Мълниезащита на фотоволтаични, вятърни и хибридни централи ”, издадена през 2013 г. В България се присъедини към екипа от експерти и специалисти, които подготвиха Наредба 4 / 22.12.2010г мълниезащита на сгради, външно оборудване и открити пространства.