Eкзотермични заварки ТhermOweld за изграждането на заземителни инсталации и катодна защита

Екзотермичните заварки са изключително ефикасен метод за свързване на проводници и метални елементи, който се използва все повече в различни сфери на промишлеността. Технологията е особено полезна при изграждането на заземителни инсталации и катодна защита срещу корозия. 

Компанията ThermOweld е специализирана в разработването на заваръчни материали и калъпи от графит за екзотермични заварки, които се отличават с изключителна ефективност и лесно приложение.

Как се осъществява заваряването с екзотермичните заварки на  ThermOweld?

Използването на заваръчния материал ТhermOweld  при висока температура води до  химична реакция между специалните му съставки на прах – меден оксид и алуминий.  Химичната реакция се извършва в калъп от графит. При достигане на необходимата температура, заваръчният материал се разтапя и се стича към кухината на калъпа,  където се намират проводниците, които трябват да се съединят. Готовата заварка се охлажда за кратко време и калъпът може да се свали и да се направи следващата заварка.

Защо екзотермичните заварки са отличен избор за изграждане на заземяване и защита от корозия?

Ефективност 

Езотермичните заварки се отличават изключителна ефективност и лесно приложение.

Без нужда от външен източник

Процесът на електрическо свързване посредством екзотермични заварки не изисква външен източник на енергия, газови бутилки или други съоръжения, които са необходими при конвенционалните заварки. 

Лесни за използване

Всеки работник или електротехник с минимална подготовка може да използва калъпите от графит, проектирани и изработени от компанията ThermOweld за различни видове заварки. 

Стабилна и надеждна връзка

В резултат на този процес се постига трайна електрическа и молекулярна връзка, която не може да се разхлаби или корозира. В сравнение с обикновените клеми с болтова връзка, които са най-широко използвани в България, връзката ThermОweld е много по-ефективна и надеждна. Тази екзотермична връзка е много по-издръжлива на високите стойности на тока, отколкото проводниците, свързани чрез нея.

Какви калъпи и заваръчен материал предлагаме от Прадайс Електрик?

Парадайс Електрик  предлага голямо разнообразие от калъпи и заваръчен материал за правене на екзотермични заварки за изграждането на заземителни инсталации

Eкзотермичните заварки са предназначени за всички сфери на енергетиката, информатиката, телекомуникациите, както и за други важни индустриални отрасли.

Предлагаме Ви ефективни и надеждни заземителни връзки с изключително високо качество!

Електроинженер с 20 години стаж в областа на мълниезащита, заземяване, защита от пренапрежения, електрически системи средно и ниско напрежение, катодна защита, електромагнитна съвместимост и качество на енергия. Автор е на първата книга за мълниезащитата в България “Мълниезащита на фотоволтаични, вятърни и хибридни централи ”, издадена през 2013 г. В България се присъедини към екипа от експерти и специалисти, които подготвиха Наредба 4 / 22.12.2010г мълниезащита на сгради, външно оборудване и открити пространства.