Електрохимична защита (ЕХЗ) на газопровод на Монди Стамболийски ЕАД

Ние, от “Парадайс Електрик Груп”, с гордост споделяме, че проектирахме и успешно изградихме система за електрохимична защита (ЕХЗ) на газопровода с ниско налягане от АГРС до ТЕЦ Монди, собственост на Монди Стамболийски ЕАД. Тази система е ключова за продължаването на безаварийната работа на газопровода и ще му осигури още 25 години експлоатационен живот без риск от корозия.

През месец октомври ние инсталирахме автоматична катодна станция, произведена в Англия от фирмата Cathodic Protection Co Limited. Компанията е доказан производител на надеждно и ефективно оборудване за защита от корозия. Освен това, използвахме три титаниеви електрода ММО, които са от най-ново поколение аноди и предлагат множество предимства пред до сега използваните масово в България феро-силициеви електроди. Тези електроди са изключително ефективни и устойчиви на корозия.

“Парадайс Електрик” е специализирана в изграждането на външна и вътрешна катодна защита (електрохимическа защита от корозия) на метални тръби, заземителни инсталации, газопроводи, кораби, пристанища, цистерни за съхраняване на газ и нефт, водопроводи, резервоари и много други обекти, изложени на рискове от галванична корозия. Нашите специалисти са добре запознати с всички съвременни международни стандарти NACE и ISO за катодна защита и успешно прилагат тези познания за проектиране и изграждане на системите за ЕХЗ.

Нашата фирма предоставя интегрални решения, свързани с галваничната корозия, и има богат опит в предоставянето на индустриални услуги за предприятия и организации, които имат нужда от ефективна защита от корозия.

Като експерти в областта на катодната защита, ние разполагаме с всички необходими знания и опит за изграждане на системи за ЕХЗ, които осигуряват дълготрайна защита на металните повърхности. Ние предлагаме цялостно решение за защита от корозия, като оценяваме специфичните нужди на нашите клиенти и създаваме персонализирани системи за катодна защита, които отговарят на техните изисквания и спецификации. Ако имате нужда от услугите ни, ще се радваме да се свържете с нас и да намерим най-доброто решение за вашия проект.

Електроинженер с 20 години стаж в областа на мълниезащита, заземяване, защита от пренапрежения, електрически системи средно и ниско напрежение, катодна защита, електромагнитна съвместимост и качество на енергия. Автор е на първата книга за мълниезащитата в България “Мълниезащита на фотоволтаични, вятърни и хибридни централи ”, издадена през 2013 г. В България се присъедини към екипа от експерти и специалисти, които подготвиха Наредба 4 / 22.12.2010г мълниезащита на сгради, външно оборудване и открити пространства.